Diversen

Innovatie, progressie en vooruitstrevend

Flevotech is een creatief bedrijf die industriële automatisering doorzet in de productie, en zit vol met goede ideeën en concepten! Met dank aan onze creatieve medewerkers, weten we zeer goed hoe we de techniek met de praktijk in combinatie kunnen zetten. Hieronder een impressie van ons portfolio:

 


 Kippenren: Altijd al graag kippen willen houden op eigen terrein of in de tuin? Door middel van deze constructie van aluminium en gaas, is de kippenren makkelijk in een hoekje of een gedeelte van de tuin te plaatsen.

 


 Dozencarrousell: De dozencarrousell is een ontworpen machine om dozen d.m.v. een transportband vullen en om vervolgens door te schuiven. De carrousell transporteert de lege dozen naar de vulplaats en duwt de gevulde van de band af. Daarmee verhoogd het de productie op de werkplaats. (Minder stoptijd - Meer efficiëntie binnen de cyclus) 


 Kistenreiniger: Door gebruik te maken van automatisering en een slimme techniekkeuze, wordt de kist bijna volledig automatisch door de unit geholpen. U plaatst de kisten op de transportband (link) en deze zal worden geplaatst in de cabine voor het reinigingsproces. Vervolgens wordt deze weer op de rollerbaan getransporteerd en zal door middel van de lift, gestapeld worden naar de hoogte die u wenst voor de opslag.


Ledbol: Deze lichtbol is speciaal ontworpen voor een kunstenaar voor een artistiek buitenproject in de stad Amersfoort. De bollen worden door middel van led verlichting in combinatie met de zonnepanelen van energie voorzien. Deze kunstwerken zijn te bewonderen bij het Neptunusplein, hoek van Randwijcklaan in Amersfoort.

 


Cavia paleis: Ontworpen als verblijf van knaagdieren, maar tevens een uitstekend en avontuurlijke woning. De verdiepingen zijn verbonden door middel van trappen en op deze manier kunnen dieren naar elkaar toe of van elkaar gescheiden blijven. Het paleis is door middel van een hout en aluminium constructie opgebouwd en is door middel van de gescheiden verblijven en de wielen, makkelijk te verplaatsen. Beneden is ruimte voor opslag van voer, zaagsel of andere benodigdheden. Ideaal voor kinderboerderijen of enthousiaste knaagdier baasjes!


 Droger: Deze (verf) droger is ideaal voor het drogen van diverse voorwerpen in de wereld van de staalconservering of in de werkplaats. De voorwerpen worden opgehangen boven de verrijdbare lekbak, terwijl de blower door middel van verticale beweging het voorwerp, onder diverse hoeken, lucht toe blaast. U kunt natuurlijk ook de lekbak vervangen door uw eigen droogrek.


Freestafel: Deze tafel is in concept een simpele, maar stevige constructie en is mede daar door gemakkelijk te plaatsen is uw werkplaats of garage. Bedoeld om onder andere schuim of ander materiaal onder verschillende hoeken te kunnen frezen of uw bewerking er op toe te passen.

 


 Waterstofgenerator: Niet meer in concept, maar volledig operationeel!! Deze generator wekt zijn eigen waterstof op door middel van elektrolyse. Toepasbaar voor verschillende doeleinden.

Zie tevens:


Inspuittafel: De transportband op de lijmtafel transporteert de producten van rechts naar links en detecteert door middel van de armen. Op het juiste moment, wordt er lijm in of op het product gespoten. 


 Pick & place unit: Tevens een al operationeel systeem, voor het oppakken van materiaal en het plaatsen in dozen.

Zie tevens: